Big Nate by Lincoln Peirce for May 28, 2000

  1. Missing large
    Mark Thames  about 10 years ago

    I have no idea how you guys got your answers, but I got 10:42 and 40 seconds.Proof:

    10 * 30 = 300 seconds = 5 minutes.15 * 40 = 600 seconds = 10 minutes.12 * 120 = 1440 seconds = 24 minutes.

    There are 36 gaps between the questions (not 37).

    5 * 36 = 180 seconds = 3 minutes.2 * 20 = 40 seconds

    5 minutes + 10 minutes + 24 minutes + 3 minutes + 40 seconds = 42 minutes and 40 seconds.

    Test starts at 10:00 precisely.

    So, Carl hands in his test at 10:42 and 40 seconds.

     •  Reply
  2. Image
    Nate Wight.  almost 8 years ago

    On Sunday. Lincoln, please stop giving school comics on SUNDAY

     •  Reply
  3. 200px calvinosaurus
    the calvinosaurus that calvin wanted to discover  almost 8 years ago

    A test about a test! On a Sunday!And I’m making this comment on a Saturday!

    Problems: 39 minutesPausing: 3 minutesSharpening Pencil: 40 seconds

    10:42:40

     •  Reply
  4. Avatar
    n8cwhite  almost 8 years ago

    Dude… this is so easy. Nate couldn’t figure this out in 6th Grade? I could do it in 5th…

     •  Reply
  5. Cow head
    heyitsconnor1236  about 7 years ago

    10:42 and 40 secstook me bout a minute and half

     •  Reply
  6. Photo
    AsrielTriforce  almost 5 years ago

    Hang on let me solve…

    ….….….….

    YAAAAAAAH!

     •  Reply
  7. 97e4fe71 3abe 4eae b866 07d60ce156ca
    ergsrge  about 4 years ago

    If you look at Nate’s work, he had 39 minutes, 3 minutes, and 40 seconds. All he needed to do was add them up.

     •  Reply
  8. Missing large
    MaverickHugo  over 3 years ago

    I would send him to a psychiatrist

     •  Reply
  9. Photo
    TheDarkenedLightGem  over 3 years ago

    I figured it out. 10:42.

     •  Reply
  10. Screenshot 20200705 152719 google
    Slayer  over 3 years ago

    The answer is 10:42:40 AM

     •  Reply
  11. Screen shot 2021 05 13 at 2.08.50 pm
    ɴᴀᴛᴇ ᴡʀɪɢʜᴛ (ᴅɪsᴛᴏʀᴛᴇᴅ ᴇᴅɪᴛɪᴏɴ)  about 3 years ago

    The first set of question (10 questions, 30 seconds) took 300 seconds, which is equal to 5 minutes. The second set, (15 questions, 40 seconds) took 600 seconds, which is equal to 10 minutes. Then the last set, (12 questions, 2 minutes) is equal to 12 questions, 120 seconds. 12×120=1440, which is equivalent to 24 minutes. 10+15+12=37 questions, where there should be 36 5-second breaks in between. 36×5=180 seconds, which is also 3 minutes. 39+3=42 minutes. 20 second for pencil sharpening x 2 breaks for pencil sharpening = 40 seconds, so the answer is 10:42 and 40 seconds if he starts at 10:00. This test took 42:40.

     •  Reply
  12. Sharingan
    The Uchiha Clan  about 3 years ago

    Nate: BRAIN TRIGGERING! INFORMATION OVERLOAD! MALFUNCTIONING!

     •  Reply
  13. Aoh14ghhk0sbys xb2ix0j3w4gtezletbdm2u6swz4fo=s96 c
    SamuelZhao  about 3 years ago

    10:42

     •  Reply
  14. S l300
    ProductiveMrChuck (verbal assault)  over 2 years ago

    I got 10:42

     •  Reply
  15. Sapphiredejewels
    Sapphire DeJewels  over 2 years ago

    Giving it lot of thought… this question is really hard to understand. Either that or I’m stupid DX

     •  Reply
  16. C23d468d 4699 4a00 b8e4 7f8dae910843
    fizzledorp  over 1 year ago

    AAAAAA THIS MAKES ME SAD CARL WAS THE NAME OF MY RECENTLY DECEASED AXOLOTL

     •  Reply
  17. Stpatshat  1
    leopardglily  over 1 year ago

    Jeeze Nate it isn’t rocket science! It’s simple addition!

     •  Reply
Sign in to comment

More From Big Nate